Valmiista Sunnuntai Murotaikinasta on helppo leipoa somia, makoisia pipareita kevään aurinkoisimman juhlan iloksi. Sulata, kauli, paista ja koristele – Sunnuntailla onnistut leikiten.

1.

Käytä vanhoja muotteja

Katsele uusin silmin muottejasi: perinteisellä piparkakkureunaisella syntyy esimerkiksi kukkia ja sydänmuoteilla perhosensiipiä.

2.

Keksi uusia muotteja

Esimerkiksi juomalasilla tai kahvikupilla teet siistejä pyöreitä kakkusia, joista loihdit pupun näköisiä pipareita – pupareita! – piirtämällä niille kuorrutteella korvat.

3.

Veitsellä leikaten

Sunnuntai-murotaikinasta on helppo leikata haluamiasi muotoja taikinapyörällä tai veitsellä. Käytä pahvikaavaa tai leikkele taikinaa vapaalla kädellä.

4.

Paistovinkit

Sunnuntai-puparien paistolämpötila on 200 °C ja paistoaika n. 5-8 min. koosta riippuen. Muistathan, että ohuet ja terävät muodot palavat helposti ja että yhdellä pellillä kannattaa paistaa aina samankokoisia pupareita.

5.

Kuorruta

Pääsiäispuparit voi kuorruttaa esim. valkoisella tai tummalla suklaalla. Joulupipapereista tutun sokerikuorrutuksen perusohje on 2 dl tomusokeria, muutama tippa elintarvikeväriä ja 1—2 rkl vettä. Valmiita kuorrutuksia saa myös kaupasta helpoissa tuubeissa.

6.

Koristele

Käytä suklaata ja muita makeisia, manteleita ja rusinoita; strösseleitä ja raesokereita, riemunkirjavia tai soman pastellinsävyisiä. Koristeet kannattaa ”liimata” valmiiksi paistettuihin pupareihin kuorrutteella, ettei niiden muoto tai väri muutu uunissa.